Fritt og vilt GALLLERI

Inghild Karlsen, Karl Johan Stigmark, Gunnar H. Gundersen, Hilde Irene Knutsen, Jukka Järvinen, Jørn Rønnau

Dette var, blant en del flere, kunstnere som deltok på konferansen «Kunst i natur» på Lillehammer 24-26. juni 1996, og som gjorde seg særlig bemerket. I alle fall nok til at det blir litt tekst og bilder nedenfor eller ved siden på dette websted (klikk på navnet).

Bildet: Karl Johan Stigmark og Inghild Karlsen i samtale på Moksa Kunstverksted.

Karl Johan Stigmark bor i Stockholm - hvorfra han gjerne reiser når han skal utføre sine ofte performancepregede kunstneriske kommentarer til den verden han opplever omkring seg. Jordbæris formet til ord som «Hello» og «Today#187; plasseres på mer eller mindre tilgjengelige steder; en fjellknatt i Lillehammer-trakten eller på et fortau ved Donaus bredd i Wien. Selvsagt smelter den (isen), om ikke dyr eller mennesker har rukket å spise den før den gjør så.

Inghild Karlsen, nå bosatt i Berlin for en periode, representerte Norge ved biennalen i Sao Paulo i 1994. Hennes form har utviklet seg fra filtarbeider til installasjoner, performance og foto. En spennende utvikling som hun ga en bred presentesjon av gjennom lysbilder på Lillehammer-konferansens første dag.

Hilde Irene Knutsen (bildet) og Else Marie Bergem Hagen åpnet utstillinger i forbindelse med konferansens besøk andre dagen ved Moksa Kunstverksted. Begge har hatt arbeidsopphold her forut, tildels lenge forut - til og med før flommen.
Det spesielle ved Hilde Irene Knutsens arbeider utendørs var at idéen og inspirasjonen var der før flommen: Den orange påkledningen av trestammene - på begge sider av elven - ville hun i sin tid lage som en form for beskyttelse av kunstverkstedet i den nedlagte kraftstasjonen. Lite ante hun vel at den kunne trenge det - eller var det nettop det hun gjorde?

Jørn Rønnau, her til høyre ved den stemningsfulle middag på Tretten, tok initiativet til og er nå leder for «Krakemarken» ved Randers i Danmark; et område forholdsviss brakk jordbruksland hvor kunstnere har frie hender med de materialer egnen selv har å tilby.
En «Nature Art Park» med mange fine uttrykk.
Rønnau selv er kjent for sine store treskulpturer ute i de danske skove, også i Dronningens egen.

Tilbake til Fritt og vilt
GALLERI

til SIDETOPP

©opyright: Forlaget FRITT OG VILT