Fritt og vilt GALLLERI

Skien, sommeren 1996

Første rapport fra en fødeby - og en tur langs Bruene 30. juni, hvor industrihistoriske ruiner venter på kulturell oppvåkning - innvendig!
Her må det aksjoneres og protesteres mot riving - og ennå et fantasislott i overflatetursimens ånd. (Akvarium har de i Bergen.) Foredragene på seminaret «Morgendagens omgivelser», som ble avviklet i Ibsenhuset i Skien samme dag og i samspill med avdukingen nedenfor, ga innspill og idéer til annen og skikkelig bruk av det som står der.
Etterskrift 2001: Den store bygningen på bildet ble revet i 1999.


Fem gratier avduket 30. august, på Unions nye renseanlegg, etter rituell ferd ned Farelva og urframførelse av «In Natura»; komposisjon for 60 musikere og kor.
Et (etter forholdene sinnsykt godt) kulturarrangement med mange og lange undertoner - for en som slang seg med på ferden. Ikke helt vel ivaretatt på opplevelsesplanet for de tilreisende seminarturister.

Bildet:
Union-direktør Dag Tørvold, som har en stor del av æren for den dristige og frie utfoldelse billedhugger Marit Bente Norheim fikk armslag til; en skuptursymfoni i fem satser hvor datteren Tonje (i midten) har fått en sentral rolle i kunstnerens budskap.

  ©opyright: Forlaget FRITT OG VILT