Fritt og vilt GALLLERI

Galina Manikova:
«Med hullkamera i rommet»

Galleri Holmenbukta 1 - 26. februar 1997

 

Svart plast er drapert i døren til høyre når du er innenfor i Det Gule Huset . En liten lapp på dørkarmen forteller at bakenfor er et "hullkamera".

Du må gå inn og vente en stund til du ser bildet som avtegner seg på en hvit duk: Via et knøttlite hull mot verden utenfor er motivet handlesenteret på Holmen.

Jeg støter på ei ung jente som står stille like innenfor i mørket, da jeg skal gå inn. Hun ser ingen ting, og er lettere forvirret.

Det viser seg at hun har blitt stående i slusen. Du må forbi ennå et svart plast-forheng. Etter fem munutter i mørket ser du til og med vimplene der ute blafre i vinden. Opp ned vel å merke.

Hva skal så dette bety? At våre sanser og verden utenfor inngår i en allianse - via små hull? Små hull i hva da? I panna selvfølgelig! Bruk Hue! Eller kroppen?

I det andre utstillingsrommet vises teknikkens billedmessig artistiske muligheter, når man bruker fotografisk film i en "hatte-eske" med hull i, og evt. overfører resultatet fra filmen videre til tekstil og keramikk. Motivene er fra Asker.

Her i "Berre Galleri" vises de i enda en utgave, løftet ut (av Det Gule Huset) med et lavoppløselig digitalkamera, til nok et uttrykk - på internettets mange slags skjermer.

Galina Manikova er moskovitt, født 8. mars 1953. Hun fortsatte sin kunstutdanning i Israel i 1974. Slo seg ned i Oslo i 1986.

Det ble arrangert kurs for barn og voksne i hullkamerafotografering i forbindelse med utstillingen. Bildene fremkalles og lages ferdig med en gang.

 

Tilbake til Fritt og vilt GALLERI

©opyright: Forlaget FRITT OG VILT